Het RIVM, de LHV en het NHG faciliteren samen met MedischeScholing.nl opnieuw een landelijke live-uitzending voor alle zorgprofessionals. De afgelopen 14 webinars namen er gemiddeld 18.000 collega’s deel per scholing. Deze uitzending zal gaan over nieuwe antivirale medicatie, thuisbehandeling en de laatste inzichten over de oMikronvariant.
Werkt u in de zorg? Schrijft u zich dan gratis in. De uitzending is geaccrediteerd. U kunt na inschrijving ook alvast een vraag stellen of reageren op vragen van collega’s. We zullen de inhoud zoveel mogelijk afstemmen op de vragen die leven in het werkveld.
De audio van het webinar komt een dag later gratis beschikbaar op de app Medicast. U kunt de app gratis downloaden voor Android of iOS en inloggen met uw MedischeScholing account. U heeft de uitnodigingscode MEDICAST22 nodig. De podcast is niet geaccrediteerd.
Patrick Bindels
Hoogleraar Huisartsgeneeskunde, Erasmus MC
Joost Wiersinga
Hoogleraar infectiologie, Amsterdam UMC
Chantal Reusken
Viroloog RIVM
Marjan van Apeldoorn
Internist – infectioloog, Jeroen Bosch ziekenhuis
Eric van Rijswijk
Huisarts in den Dungen
Welke antivirale medicatie tegen COVID-19 komt er op de markt en wat kunnen we hiervan verwachten in de behandeling vanuit de eerste- en tweedelijnszorg? Welke studies lopen op dit moment en wat is het verwachte ‘Number Needed to Treat’ in relatie tot de kosten? We proberen u tijdens dit item op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen zodat u beter voorbereid bent op vragen van patiënten tijdens het spreekuur.
Er moet gekeken worden naar oplossingen op de lange termijn om de druk op ziekenhuizen te verlagen en reguliere zorg doorgang te laten vinden. Thuisbehandeling is daar één van. Wat zijn de mogelijkheden van thuisbehandeling bij COVID-19 t.a.v. herstelzorg? Onder welke omstandigheden is het mogelijk om mensen eerder naar huis te sturen en welke invloed heeft dit op het herstel? We bespreken een voorbeeld van hoe de eerste- en tweedelijns zorgprofessionals als één team samenwerken rondom de thuisbehandeling van COVID-19.
Met meer dan 200.000 positieve testuitslagen in een week, telden de maanden november en december het hoogste aantal positieve tests sinds het begin van de pandemie. Wat kunnen we van de omikron variant verwachten? De virologie, epidemiologie, symptomatologie, behandeling en eventuele orgaan- en langetermijnschade worden aan de hand van de laatste studies besproken. Verloopt het genezingsproces vergelijkbaar met andere varianten, zijn patiënten meer zuurstofbehoeftig en is er orgaanschade? Het webinar is zoals u gewend bent praktijkgericht zodat u nadien op de hoogte bent voor veelvoorkomende vragen die u kunt verwachten in de spreekkamer.
Datum: Woensdag 26 januari om 20.00 uur
Duur: 1 uur en 15 minuten
Kosten: Gratis
Accreditatie aangevraagd voor: 1 punt: ABAN, KABIZ, CADD, NAPA, NVvPO, VSR, V&VN, NVVPM, OA en ZA.
Aan het einde van het webinar dient u inhoudelijke vragen te beantwoorden om accreditatie te kunnen ontvangen. De accreditatievragen sluiten op 14 februari om 18.00 uur. De accreditatiepunten worden in de maand maart verwerkt.
Accreditatie buiten de genoemde beroepsgroepen: certificaat van deelname is online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.
Algemeen: secretariaat@optimafarma
Leden administratie: leden@optimafarma.nl
Financiële administratie: penningmeester@optimafarma.nl
Congres, symposia en activiteiten: congres@optimafarma.nl
Opleidingen, bij -en nascholing e.d.: scholing@optimafarma.nl
Communicatie, vacatures en persberichten: communicatie@optimafarma.nl
Farmaceutisch consulenten, farmaceutisch managers en farmakundigen: hogerkader@optimafarma.nl